Bloggen

Ved du, hvem du vil stemme på til folketingsvalget?

Senest hvert fjerde år bliver der udskrevet folketingsvalg i Danmark. Det er her, hvor du som vælger har mulighed for at påvirke landets love. Det er nemlig Folketinget og regeringen, der udgør den lovgivende magt i Danmark. Derfor er det heller ikke uden betydning, hvem du stemmer på til folketingsvalget. Men det betyder dog heller ikke, at det er nemt at træffe valget.

Lige fra valget bliver udskrevet, er der kamp om alle stemmerne. Det betyder derfor også, at du bliver bombarderet med politiske budskaber overalt. I gadebilledet, på fjernsyn, sociale medier og i radioen. Derfor er det også helt forståeligt, hvis du mister pusten og ikke ved, hvem du skal stemme på. Det kan du heldigvis blive klogere på, når du læser videre.

Du skal først blive klogere på dig selv

Inden du går i gang med at finde den perfekte folketingskandidat, skal du først være klar over, hvad der egentlig er vigtigst for dig. Alle mennesker har hver deres kerneværdier – også når det kommer til politik.

Derfor bør du starte med at skrive dine politiske værdier ned. Herefter bør du rangere dem, så du let kan danne dig et overblik over, hvad der er vigtigst for dig. Der er nemlig mange områder og spørgsmål at tage stilling til. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvad der er allervigtigst for dig, når du skal finde den rette folketingskandidat.

Bliv klogere på den enkelte folketingskandidat

Når du er blevet afklaret med dine egne kerneværdier, kan du begynde at fokusere på folketingskandidaternes værdier. Det gør du blandt andet ved at læse og høre, hvad de mange kandidater selv siger. Det vil give dig en god idé om, hvad kandidaterne står for.

Det er dog sjældent, at kandidaternes egne ord kan stå alene. Derfor bør du også læse, hvad forskellige politiske kommentatorer skriver. De er ofte bedre til at analysere folketingskandidaternes valgløfter og strategier.

Det er nemlig én ting at love noget op til et valg. En helt anden ting er at have en realistisk plan for, hvordan politikeren kommer i mål med løfterne. Her er de bedste politiske kommentatorer ofte skarpe til at pille politikernes løfter fra hinanden.

Ligesådan kan det også være en god idé at se dine foretrukne folketingskandidater i debatter mod andre. Hvis der er nogen, der kan påpege mangler og fejler i en politisk plan, er det en konkurrerende folketingskandidat.

 

 

 

Skriv et svar